Koers

In de praktijk help ik samengestelde gezinnen om hun zeilen zodanig te zetten dat ze samen de juiste koers gaan varen naar harmonie en rust.

De Stiefgoedmethodiek® bestaat uit zes fases. Deze methode werkt toe naar duurzame rust en harmonie door  een koers te vinden in de bestaande problemen. Deze methodiek is inmiddels ingezet bij 3000 gezinnen. Uit het laatste onderzoek blijkt dat 90% van de cliënten een jaar na afronden van het traject nog samen is.

 

Tijdens de uitgebreide intake maken we een plan van aanpak gericht op jullie hulpvraag. We onderzoeken welke dynamieken er spelen, wat de invloed is van de ex-partners, hoe jullie communicatie is, wat jullie afspraken zijn betreffende opvoeding en huisregels en hoe het contact is met de kinderen. Ook kijken we naar jullie specifieke problemen en uitdagingen. Alles gericht op de koers naar meer rust & harmonie in jullie gezin.

 

Wat is het doel van de Stiefgoedmethodiek®

 -Het levert inzicht in (onbewuste) patronen en geeft handvatten om deze te doorbreken en het roer om te gooien.

  • Het brengt verandering in het hier en nu
  • Praktische tools om het geleerde zelf toe te passen en uiteindelijk samen de zelfde koers te varen

 

De methodiek is gebaseerd op bewezen methodes die worden ingezet tijdens relatietherapie, individuele therapie en coaching, namelijk:  EFT, Gestalltherapie, Transactionele analyse, NLP, contextuele therapie, familieopstellingen en oplossingsgerichte therapie.